MITÄ ON 'YIN'-jooga?

Kesäretriitti 2022
Kesäretriitti 2022

Yin

Yin-jooga on passiivinen, mutta omalla tavallaan voimakas harjoitus. Asennot ovat pitkäkestoisia, vähintään 2 min ja niitä voidaan kevyesti tukea mm. joogablokin tai bolsterin avulla. Asanat ovat venytyksen kaltaisia tai niissä luodaan kevyt paine johonkin kohtaan kehoa. Hitaus ja oman kehon rajojen kunnioittaminen ovat tämän lajin valtteja! Näin keho ehtii palautua asennosta poistuttaessa ja saat harjoituksesta tarpeenmukaisen sekä pitkäkestoisen hyödyn.

Yin-jooga rauhoittaa hermostoa ja on avuksi myös mm. aineenvaihdunnalle sekä ruuansulatukselle. Se vaikuttaa säännöllisesti tehtynä lisäksi kehon liikkuvuuteen, nivelten terveyteen ja unen laatuun. Tämä joogamuoto pohjautuu osin kiinalaiseen lääketieteeseen, joten asanoilla on vaikutuksensa myös meridiaaneihin. 

Jooga-Hannan Yin-pysähdys -tunneilla Noudatamme vuodenaikojen sykliä ja teemmekin aina parin-kolmen kuukauden ajan täysin samaa harjoitusta. Näin pääsemme lähemmäs sisäistä harmoniaa ja olo on kenties levollisempikin, kun tiedät jo etukäteen, mitä on tulossa. Siirtymät vuodenajasta toiseen teemme aina pikkuhiljaa.  

Harjoitus ohjataan pääosin sanallisesti eli saat sen aikana pitää silmiä suljettuina. Voit näin keskittyä täysin käsillä olevaan hetkeen ja oman kehosi tuntemuksiin, mitkä ovatkin Yinissä oleellisempia kuin se, miltä asento ulkoisesti näyttää! Ohjaaja kuitenkin myös havainnollistaa asennot näyttämällä, jotta visuaalistenkin oppijoiden sekä uusien osallistujien on kotoisampaa tehdä harjoitusta. Asentoihin löytyy tarvittaessa variaatioita.

GROUNDINGYIN® ryhmätuntina

GroundingYin- joogahoito on ensimmäinen Suomessa kehitetty tuntikokonaisuus, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja leppoisimpiin asanoihin yhdistyy meridiaanien eli energiakanavien sekä akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta. Joogahoidon tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asentojen hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista. 

Noudatamme vuodenaikojen sykliä ja teemmekin aina parin-kolmen kuukauden ajan täysin samaa harjoitusta. Näin pääsemme lähemmäs sisäistä harmoniaa ja olo on kenties levollisempikin, kun tiedät mitä on tulossa. Akupistepainallukset saattavat vaihdella tunnista toiseen.

Asennoissa ollaan n. 5-10min, jonka aikana ohjaaja kiertää asiakkaita käsittelemässä.


Hinta

Yin-tunti 14€/hlö tai 12€ (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset, hoitovapaalla olevat jne.)

GroundingYin-ryhmätunti 23€/hlö tai 18€ (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset jne.)

Sarjakortti 5 kertaa 55€/45€ . Yin: yksi leima, GroundingYin-ryhmätunti 2 leimaa

Paikkavaraukset: Vello Tunnit voi maksaa paikan päällä!!